PooCoin (POOCOIN) Nedir?

PooCoin (POOCOIN) Nedir?

Bitci.com
Bitci.com
2109 kez okundu

PooCoin (POOCOIN), Binance Smart Chain’de bir token olarak bilinmektedir. PooCoin uygulaması, Binance Smart Chain (BSC) için grafik ve portföy yönetimi sağlar. Ayrıca mevcut DEX’leri çeşitli şekillerde iyileştirme amacıyla hizmet eder. Bu yazımızda Bitci.com.tr olarak, PooCoin Nedir sorusuna cevap vereceğiz. Keyifli okumalar dileriz.

PooCoin Nedir?

Proje, BSC ağında kurulmuştur. Hedefi ilk olarak, Ethereum’da ticaret için kullanılan Uniswap’a ve BSC’de madeni para ticareti için kullanılan PancakeSwap’a rakip olmaktır. Ayrıca proje, işlevselliği geliştirmek ve yeni özellikler eklemek için piyasaya sürülmesinden bu yana uygulamasını sürekli olarak güncellemektedir.

Proje geliştiricileri kullanıcıların, bir işlemin ilerlemesini izlemeyi kolaylaştırmak için giriş noktalarını doğrudan grafik üzerinde görmelerini sağlayan bir özellik geliştirmiştir. Ayrıca PooCoin, bir token’ın bütünlüğünü kontrol etmeyi sağlayan metriklere sahiptir.

Bunların dışında sitemde, rugpull kontrol özelliği bulunmaktadır. Bu özellik dolandırıcılığa maruz kalmayı önler. Ayrıca PooCoin, token’ları doğrudan uygulama üzerinden takas etmek için kullanılabilecek takas özelliği sunmaktadır. Projede, BSC için diğer kullanışlı araçları tek bir yerde toplanılmıştır. Geliştirici cüzdan denetleyicisi ve geliştirici dökümleri gibi tehlikeli geliştirici eylemlerini kontrol etme mekanizması bulunmaktadır.

POOCOIN Nedir?

POOCOIN, BSC’de yaratılmı BEP-20 token’ıdır. İlk olarak 7 Mart 2021’de piyasaya sürülmüştür. Projenin token’ı, BSC hisse ispatı konsensüs mekanizması ile güvence altına alınmıştır. Sistemde işlemleri doğrulamak ve Blockchain güvenliğini sağlamak için her 24 saatte bir 21 doğrulayıcı seçilmektedir. Ayrıca seçilen doğrulayıcıların seçilebilmeleri için belli şartları karşılıyor olması gerekiyor. Bununla beraber doğrulayıcıların, hak kazanabilmeleri için Binance ile belirli bir miktarda BNB coini stake etmeleri gerekiyor.

POOCOIN’in toplam arzı 10 milyon olarak belirlenmiştir. Bu arzın yüzde 25’i dağıtımcı cüzdanlarında bulunmaktadır. Her işlemden yüzde 8 ücret alınmaktadır. Alınan bu ücretin yüzde 4’ü yeniden kullanıcılara dağıtılır. Ayrıca kalan yüzde 4’lük kısımda yakılmaktadır.

Bir işlemde alınıp satılabilecek maksimum token, 100.000 olarak belirtilmiştir. Ayrıca 100.000’den fazlası tek işlemde alınıp satılamamaktadır. Bu yöntemin kullanılış amacı, fiyat istikrarını sağlamaktır. Ayrıca token’ın uzun vadede yükselmesini sağlayan deflasyonist bir dinamik yaratmak hedeflenmektedir. Piyasada ki birçok proje, token’ları tutmayı teşvik eden benzer bir yanma mekanizmasına sahiptir. En önemlisi de Ethereum’dur. Ethereum, son merge güncellemesinin bir parçası olarak işlem ücretlerinin bir kısmını yakmaya başlamıştır.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında sayılmamaktadır. Bu sebeple, yalnızca burada yer alan bilgi ve yorumlara dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.