Mdex (MDX) Nedir?

Mdex (MDX) Nedir?

Bitci.com
Bitci.com
2089 kez okundu

MDEX, 2021’nin Ocak ayında başlatılan yeni bir merkezi olmayan ticaret protokolüdür. Protokolün kripto para birimi MDX’tir. Bitci.com olarak bu makalede MDX Nedir sorusuna yanıt vereceğiz. Ek olarak protokolün özelliklerine ve fiyatına değineceğiz.

MDEX, standart DEX’lerle bazı benzerlikleri paylaşmaktadır. Ancak hem Ethereum ağı hem de Huobi Ekolojik üzerinde modellenen çift zincirli bir model kullanmaktadır. Kendisini rakiplerinden ayıran ise fon havuzları konsepti üzerinde çalışan otomatikleştirilmiş bir piyasa oluşturma merkeziyetsiz değişim protokolü oluşudur.

Platform, HECO üzerine inşa edilmiş bir ticaret platformudur. Üstelik üç saniyelik işlem hızıyla her bir takas için tahmini 0,001 ABD doları tutarında maliyete sahiptir.

Mdex (MDX) Nedir?

MDEX, Huobi Eco-chain (HECO), BSC ve Ethereum üzerine inşa edilen merkezi olmayan değişim (DEX) protokolüdür. 

Protokol, eko-token işlemleri için bir seçenek ve DEX, IMO ile DAO’yu entegre eden en büyük DeFi ekosistemi olmayı hedeflemektedir. MDEX, kullanıcılar için garantili bir likidite prosedürü ve güvenli işlemlerden oluşan ikili/karma bir madencilik mekanizması tanımaktadır. Ek olarak yüksek performanslı bir bileşik DEX ekosistemi oluşturmak için zincirler arası uyumluluğu teşvik etmeyi amaçlamaktadır.

Mdex (MDX) Nasıl Çalışmaktadır?

MDEX, kullanıcılardan işlem ücreti olarak gelir elde etmektedir. Ek olarak platform kendi MDX tokenlerini çıkaran kullanıcıları da ödüllendirmektedir. Bu tokenler, takas platformunda gerçekleşen farklı işlemler için gaz ücreti veya yakma ücreti için kullanılmaktadır.

Platform, kendi deyimiyle ETH blok zincirinde SushiSwap ve Uniswap üzerinde “en iyi platform” olarak ortaya çıkmıştır. Kullanıcılar aşağıdaki özelliklerden yararlanmaktadır:

  • Yüksek İşlem Hızı: MDEX’in işlem hızı Uniswap’ten yüksektir. Bir işlemi üç saniyede onaylayabilen Heco zinciri üzerinde tasarlanmıştır.
  • Düşük İşlem Ücretleri: Uniswap’ta 1000 USDT değerinde bir işlem için %0,3 (3$) oranında bir ücret almaktadır. Ancak MDEX platformundaki benzer işlemler için işlem ücretleri aynı olsa da (%0,3) kullanıcı madencilik yoluyla bunu geri kazanabilmektedir. Ayrıca MDEX’te 100 milyon doların üzerinde token sayısına sahip üyeler için sübvansiyonlu işlem ücreti nedeniyle işlem ücreti sıfıra eşittir.
  • Kullanıcılar Havuzları Değiştirebilir: Havuzlama sistemi, kullanıcıların bir havuzdan diğerine geçiş yapmasına olanak tanımaktadır. Gas ücreti oranı artığından bu diğer DEX platformlarından daha maliyetli olmaktadır.

MDX Tokeni Nedir?

Protokolün yönetişim tokeni MDX tokenidir. Projenin üzerine inşa edildiği blok zincirlerinin başarısına katkıda bulunmaktadır.

Blok başına 80 MDX blok ödüllü HECO zincirine dayalıdır. Her üç saniyede bir blok görünür. Halving ise her altı ayda gerçekleştirmektedir.

Mdex’in (MDX) Toplam Arzı ve Mevcut Fiyatı Nedir?

Coingecko’da yer alan verilere göre Mdex’in (MDX) toplam arzı 1,000,000,000 MDX’tir. Dolaşımdaki arz miktarı ise 872,805,589 MDX’tir. Bununla birlikte son 24 saatlik ticaret hacmi 7,862,167$ olan projenin piyasa değeri 235,136,554$’dır.

MDX tokeni şu anda borsalarda 0,269752$ seviyesinden işlem görmektedir. Ancak Şubat 2021’de 10,11$’a ulaşmış ve kendi rekor fiyatını görmüştür.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında sayılmamaktadır. Bu sebeple, yalnızca burada yer alan bilgi ve yorumlara dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.