Kullanıcıların yenilikçi projelere, güvenli ve ödüllendirici yatırımlara özel erişimini sağlayan Lightning (LIGHT) bu özellikleri sayesinde en ilgi gören kripto projelerinden biri. Lightning (LIGHT) Nedir? sorusu da en çok araştırılan konulardan biri. İlk çok zincirli inkübatör ve launchpad olması da gördüğü ilginin nedenlerinden biri. Siz de LIGHT’ı yatırım seçenekleri arasında değerlendirmeyi düşünüyorsanız öncesinde yazımıza göz atabilirsiniz.
Lightning (LIGHT) Nedir?
Lightning (LIGHT), hem satış öncesi yatırımcılar hem de lansman öncesi projeler için faydalı bir kripto para projesidir.
Bu projeyi konsept olarak 2015 yılında Thaddeus Djya ve Joseph Poon ortaya çıkarmıştır. Projenin ortaya çıkmasındaki ilk amaç Bitcoin’in (BTC) ölçeklenebilirlik sorununa bir çözüm üretmekti. Ancak Lightning (LIGHT) daha sonra diğer kripto paralara da uygulanabilir hale gelmiştir. Ölçeklenebilirlik sorununu çözme odaklı oluşturulan Lightning Network ağının yerel kripto para birimi ise LIGHT tokendir.
Lightning’in (LIGHT) Amacı Nedir?
Lightning, blok zincir geliştirme yolu ile değeri besleyen bir ekosistem geliştirmeyi amaçlamıştır. Geliştiriciler; ücretsiz denetimler, iyi likidite oranları ve özel bir topluluk sağlayan önemli blok zinciri şirketleriyle kurdukları ortaklıklarından yararlanmaktadır.
Lightning Launchpad, her blok zincirinde daha güvenli, yenilikçi projeler ve ödüllendirici yatırımlar için bir portaldır. Bu portalın popülerliği kendi kripto para birimi olan LIGHT’ta değerinin belirlenmesinde önemli rol oynayacaktır. Lightning ayrıca yatırımcı güvenliğini en üst düzeye çıkarmak için piyasaya sürülmeden önce ek sıkı güvenlik önlemlerinden geçer.
Lightning’in (LIGHT) Avantajları Nelerdir?
Bu proje, Bitcoin blok zincirinde yaşanan ölçeklenebilirlik sorununu çözme üzerine temellendirilmiştir. Ancak bunun yanında ekstra avantajlar da sunmaktadır. Lightning’i (LIGHT) cezbedici kılan özelliklerini şöyle sıralayabiliriz.
- LIGHT, ağın küçük değerlerin aktarılmasına izin Lightning vermesinden dolayı mikro ödemeler için uygundur.
- Lightning Network, blok zincir üzerinde ikinci bir katman oluşturarak ölçeklendirme sorununu ortadan kaldırır. İşlem yapmak isteyenler, katman üzerinde yer alan çoklu ödeme kanalları sayesinde transferlerini gerçekleştirirler. Yani LN ağı neredeyse anında işlem yapılmasına olanak tanır.
Lightning’ın (LIGHT) Geleceği Nasıl?
Projenin arkasındaki Lightning Labs, ilk ağ beta sürümünü Mart 2018 döneminde açıklamıştır. Projeye katılım, 2020 yılında ciddi bir artış gösterdi.
LN üzerindeki işlemlerin ana blok zincir onayına ihtiyaç duymuyor. Bu sayede de sonsuz işlem yapabilme ihtimali var. Projeye katılım göz önünde bulundurulduğunda sektör yorumcuları projenin gelecek vaat ettiğini belirtmektedir.