Frax Share (FXS) Nedir?

Frax Share (FXS) Nedir?

Bitci.com
Bitci.com
3074 kez okundu

İlk kesirli algoritmik stablecoin sistemi olan Frax Share (FXS) kullanıcılarına benzersiz özellikler sunmaktadır. Böylece FXS her geçen gün yeni kullanıcıları da çemberine alıyor. Siz de o çembere dahil olmak istiyorsanız rehberimizi okuyarak işe başlayabilirsiniz. İşte Frax Share (FXS) hakkında bilmeniz gereken her şey.

Frax Share (FXS) Nedir?

Frax Share; BTC gibi sabit arzlı dijital varlıklar yerine yüksek performansta ölçeklendirilebilir, algoritmik kripto paraları sağlayan platformdur. Platformun yerel kripto para birimi FXS’tir.

Ağda yer alan FXS miktarının bir kısmı kullanıcıların tedarikleri için verdikleri teminatlardan bir kısmı ise stablecoin’lerden oluşur. Bu platform sıradan bir stablecoin modelinde değildir. İlk çıkan kesirli algoritmik stablecoin olma özelliği taşıyan FXS, işlem için verilen teminat miktarına bağlı olarak çalışır. Yani FXS, 1 doların üstündeyken yatırımcı bir işlem yapıyorsa, protokol işlemdeki teminat oranını aşağı çeker. FXS, 1 doların altından işleme giriyorsa, protokol teminat oranını yukarı çeker.

Bu projeyi 2019’da ilk kesirli-algoritmik stabilcoin fikrini ortaya atan Amerikalı geliştirici Sam Kazemian’ın hayata geçirmiştir. Frax Share’de Ethereum ağı üzerinde  Frax Shares (FXS) ve FRAX olmak üzere iki token vardır. FRAX; ABD Doları’na sabitlenen sıkı bir bandı hedefleyen stabil kripto paradır.  İkinci olarak Frax Shares (FXS) ise ücretler, senyoraj geliri ve fazla teminat değeri tahakkuk eden yönetişim tokenidir.

Teminatlı ve algoritmik oran, piyasanın FRAX’ı fiyatlandırmasına bağlıdır. Örneğin; FRAX 1 doların üzerinde işlem yapıyorsa, protokol teminat oranını düşürür. Ancak 1 doların altında işlem yapıyorsa, protokol teminat oranını artırır.

Frax Share’in (FXS) Avantajları Nelerdir?

Sektörde bir ilki gerçekleştirerek ünlenen FXS kripto para kullanıcılarına sağladığı faydalar sayesinde zirveye doğru yükseliyor. Aslında kullanıcıların gözünde FXS’i zirveye doğru yükselten iki önemli özelliği var: Düşük maliyet ve çok yönlü işlem özelliği. Öyleyse bu avantajların ayrıntılarına bakalım.

  • Çok yönlü işlem yapabilmeyi sağlar. Bu kripto para birimine sahip olanlar tercih etmeleri halinde DeFi üzerinden merkezsiz finansal işlem yaparlar. Başka bir seçenekte alım-satım işlemini tercih edebilirler. Hiçbir şey yapmadan kripto para kazanmak için stake yoluyla pasif gelir elde edilmektedir.
  • Teminat miktarı konusunda bir denge sunar. 1 dolar fiyat üzerinde bir işlem yapıyorlarsa düşük teminat oranından yararlanırsınız. Dolayısıyla düşük maliyet ile işlem yapma fırsatı elde edersiniz. 

Frax Share’in (FXS) Geleceği Nasıl?

Analistlerin bir kısmı uzun vadeli olumlu yorumlar yapmak için henüz erken olduğunu söylüyor. Bunun gibi projenin biraz daha gelişmesini bekleyen uzmanlar olduğu gibi Frax Share’in şimdiden gelecek vadettiğini ifade edenler de var. Ayrıca FXS’in DEXes ve Uniswap gibi borsalarda öne çıkması olumlu görüşleri güçlendiriyor.

Bunların yanında DeFi platformunda da mevcut olduğu aktarılıyor. Sonuç olarak merkeziyetsiz finansal işlemler alanına dahil olması ardından FXS’in geleceğe daha sağlam adımlar atarak ilerleyeceği aktarılıyor.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında sayılmamaktadır. Bu sebeple, yalnızca burada yer alan bilgi ve yorumlara dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.