Bitcoin Nasıl Üretilir?

Bitcoin Nasıl Üretilir?

Bitci.com
Bitci.com
16455 kez okundu

Bitcoin Nasıl Üretilir? Bitcoin Madenciliği Nedir?

Bitcoin nasıl üretilir? Bitcoin üretimi nasıl yapılır? Bitcoin Madenciliği Nedir? Bitcoin Madenciliği nasıl yapılır? Bitcoin mining nedir? Kripto para birimi Bitcoin’e merak saran yatırımcıların en çok araştırdıkları konulardan biri de Bitcoin’in nasıl üretildiği… İşte Bitcoin üretimi ile ilgili bilmeniz gereken her şey…

Bitcoin Madenciliği Nedir?

Bitcoin nasıl üretilir? En basit tanımıyla, Bitcoin (BTC) üretim işine Bitcoin madenciliği adı verilir. Öncelikle sanal para piyasanın en yüksek hacimli para birimleri olan BitcoinBitcoin CashLitecoinRipple ve Ethereum gibi dijital paraların fiyatları öngörülemez bir şekilde hareket ettikçe, dijital para madenciliğini yapan yatırımcıların sayısı da gün geçtikçe artıyor.

Blockchain Teknolojisi ve Bitcoin Üretimi

Bugün birçok finans devinin de kullanmaya başladığı yenilikçi teknoloji Blockchain adı verilen bu algoritma, ilk kripto para birimi BTC başta olmak üzere sanal para birimlerine de kaynaklık ediyor. 2009 yılında açık kaynak kodları yayınlanan dijital çağın teknolojisi Blockchain’in, kripto paranın ev ortamında da üretilmesine imkan veriyor. Yalnız dijital para birimi için madencilik cihazları ile hızlı bir şekilde para kazanarak zengin olma hayali de kurmamak gerekir. Çünkü çoğu ülke ve dev finans kuruluşları tarafından kabul edilen bu kripto para birimlerinin kontrol altında tutulabilmesi gerekiyor.

Bitcoin Madenciliği ve Maliyetleri

Bitcoin nasıl üretilir? Belli algoritmalar ile çalışan BTC madenciliği, madencilik cihazlarını kullanarak kirpto para birimlerinden üretip, oldukça yüksek kazanç sağlamak mümkün. Tabii Bitcoin madenciliği için kullanılan madencilik cihazlarından satın almayı düşünen yatırımcılar ve yatırımcı adayları elektrik kullanım miktarına ve güvenliklerine çok dikkat etmeli. Çünkü oldukça yüksek maliyetli Bitcoin madenciliği için kullanılan madencilik makineleri çok yüksek düzeyde enerji harcarken, şebekeyi kullanırken de ciddi riskler yaratabilme ihtimalini barındırıyor.

Bitcoin Madenciliği Nasıl Çalışır?

En popüler kripto para birimi olan BTC’nin alım, satım ve transfer işlemleri BTC’nin bağlı bulunduğu Blockchain yani blok zinciri kayıtlarına işlenir. Daha sonra ise yatırımcılardan yapılan her işlemin tek tek onaylanması istenir.

Gerçekleşen BTC işlemleri, yatırımcılar tarafından onay işleminden geçtikten sonra mevcut tutar kullanıcının cüzdanından düşürülür ve karşı tarafın hesabına aktarılır. Satın aldığınız BTC’lerinizi bir dijital cüzdan aracılığıyla saklı tutarsınız. Sahip olduğunuz bu dijital cüzdanın adresine herkes ulaşabilir, hatta hesap bakiyenizi de görüntüleyebilir ancak sizin kim olduğunuzu asla bilemezler. Sanal cüzdanın şifrelenmesi iki farklı katmanla yapılır. İlk katmana genel bir şifreleme yöntemiyle ulaşabilirsiniz, diğer katman ise yalnızca sizin özel şifreniz olurken alım ve gönderim işlemi yapılabilir.

Bitcoin Madenciliği ve Blockchain

Bitcoin madenciliği ile yapılan transfer işlemleri yenilikçi teknoloji Blockchain’e eklenir ve sonra işlenir, şimdiye kadar yapılmış bütün işlemler ve yapılacak olan BTC işlemleri blok zinciri kayıtları üzerinden herkes tarafından görüntülenebilir. BTC madencisi de, işlem tamamlandıktan sonra bloğu tamamladığı için belli bir miktardaki ödül BTC sahibi olur. BTC’de gerçekleşen işlemlerin sayısı gün geçtikçe artarken blok uzunlukları da aynı oranda fazlalaşıyor. En fazla BTC sayısına yakınlaştıkça da blok başı dağıtılan ödül BTC tutarı zaman içerisinde düşmektedir.

Ayrıca Bitci.com kripto para borsa platformunda hesap açarak sanal para alım işlemi yapabildiğiniz gibi kripto paralarınızı satım işlemi de gerçekleştirebilirsiniz. Yine Bitci.com üzerinden yatırımlarınıza yön vermeden önce çeşitli teknik analiz ve yorumları takip ederek fikir sahibi olabilirsiniz.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında sayılmamaktadır. Bu sebeple, yalnızca burada yer alan bilgi ve yorumlara dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.